Zona euro a ieșit din recesiune

Data publicării:
harta zona euro

Germania, considerată motorul economiei europene, a cunoscut o creştere economică accelarată, de 0,7 %. Şi Franţa are o creştere de 0,5 procente. Campioana este însă Portugalia, cu o creştere economică, de 1,1%.

Progrese importante a făcut şi Cehia, care de la o contracţie uriaşă, de 1,3% în prima parte a lui 2013, a reuşit acum o creştere de 0,7%, acelaşi procent pe care l-au înregistrat Germania şi Finlanda.

Lituania şi Marea Britanie stau şi ele bine la acest capitol. Potrivit Eurostat, ambele ţări au reuşit o creştere economică de 0,6 procente.

Franţa a revenit, de asemenea, pe plus, cu 0,5%.

Codaşii Europei sunt Cipru, cu o scădere uriaşă de 1,4%, după ce în această primavară autorităţile din insulă au fost nevoite să închidă şi să recapitalizeze mai multe bănci.

Economiştii salută creşterea de 0,3 la sută înregistrată de zona euro, dar sunt precauţi şi spun că e nevoie ca această creştere să fie confirmată şi în cel de-al treilea trimestru al anului, pentru a putea vorbi de o revenire economică în adevăratul sens al cuvântului în blocul monetar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri