1,3 miliarde de locuitori ai planetei intră în carantină, în India

Data publicării:
India coada farmacie coronavirus
Foto: Indranil MUKHERJEE / AFP / Profimedia

Premierul indian Narendra Modi a anunțat, marţi, intrarea în carantină totală a întregii țări, ceea ce înseamnă că 1,3 miliarde de locuitori vor trebui să stea în case timp de trei săptămâni, relatează BBC.

Măsurile intră în vigoare de marţi, de la miezul nopţii. „Dacă cele 21 de zile nu vor fi respectate, ţara şi familia voastră se vor întoarce cu 21 de ani în urmă”, a avertizat liderul naţionalist hindus, într-un discurs către națiune transmis de televiziune.

Premierul Narendra Modi le-a cerut indienilor să respecte distanţarea socială şi să rămână în case. „Nu există alt mijloc de a scăpa de coronavirus”, a subliniat el. „Până şi un singur pas făcut afară vă poate aduce boala gravă a coronavirusului în căminul vostru”, și-a avertizat Modi concetăţenii.

India ia aceste măsuri în condițiile în care are 519 cazuri confirmate de coronavirus și 10 morți. Experţii consideră, însă, că acest număr este mult subestimat din cauza numărului mic de teste făcute în această ţară, a doua cea mai populată a planetei.

Anunțul premierului indian vine după ce ce câteva state deja luaseră propriile măsuri pentru a limita răspândirea virusului: au introdus restricții de circulație și au închis serviciile neesențiale. Inclusiv New Delhi și Mumbai erau vizate de restricții. 

Implicațiile unei carantine totale în India sunt uriașe, nu numai economic, ci și social. Este o națiune în care comunitatea înseamnă totul, iar a merge la templu, moschee sau biserică este o parte esențială a vieții de zi cu zi a multor indieni. 

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri