16 indieni au murit călcați de tren, după ce s-au culcat pe șine

Data publicării:
tren india2

Autoritățile din statul indian Maharashtra au pornit o investigație, după ce 16 persoane au fost călcate de un tren de marfă și au murit în orașul Aurangabad, informează BBC.

Victimele erau muncitori migranți care se culcaseră pe șine, încercând să ajungă la prima stație, de unde intenționau să ia un tren spre casă.

India a organizat garnituri speciale de tren care să îi transporte acasă pe muncitorii veniți din alte zone, după ce zeci de mii de oameni au părăsit orașele pe jos, când statul a introdus măsuri de izolare.

Mulți indieni migrează spre orașele mari din zonele rurale, în căutarea unui trai mai bun. Când companiile au început să se închidă, la finalul lunii martie, mulți au decis să plece spre locurile natale. Pentru că trenurile și autobuzele au fost oprite peste noapte, mersul pe jos a rămas singura variantă. Odată cu relaxarea măsurilor de izolare, autoritățile indiene au anunțat că muncitorii migranți se vor putea întoarce acasă cu trenuri și autobuze puse la dispoziție de stat.

Premierul indian Narendra Modi s-a declarat "foarte supărat de pierderea vieților omenești din cauza accidentului din statul Maharashtra".

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri