200 de marinari au fost mutați de pe portavionul George Washington după un val de sinucideri și morți misterioase

Data actualizării: Data publicării:
Portavionul american George Washington
Portavionul american George Washington. Sursa foto: Profimedia Images

Peste 200 de marinari au fost mutați de pe portavionul american USS George Washington, după ce mai mulți membri ai echipajului s-au sinucis. Trei dintre ei și-au luat viața în mai puțin de o săptămână, în aprilie, potrivit Marinei americane citate de CNN.

Portavionul cu propulsie nucleară este într-un proces de realimentare și revizie la șantierul naval din Newport News din Virginia. Marinarii se vor muta într-un complex din apropiere al Marinei americane.

În ultimele 12 luni, șapte membri ai echipajului au murit, iar patru dintre ei s-au sinucis, ceea ce a determinat Marina să deschidă o investigație asupra atmosferei de la bordul portavionului.

Comandantul acestuia, căpitanul Brent Gaut, a luat decizia de a permite marinarilor care locuiesc la bordul navei să se mute în alte locuri, potrivit unui comunicat al Forțelor Aeriene Navale ale SUA din Atlantic. În prima zi a mutării, care a început luni, peste 200 de marinari au părăsit portavionul și s-au mutat într-un complex a Marinei din apropiere.

Mișcarea va continua până când toți marinarii care doresc să se mute în afara navei vor face acest lucru”, se arată în comunicat. Pe portavion se află aproximativ 2.700 de marinari care lucrează la bord în timpul procesului de revizie, iar aproximativ 420 de marinari locuiesc la bordul navei.

Rezultatele investigației Marinei privind decesele de a bordul portavionului sunt așteptate săptămâna aceasta, a spus marți amiralul John Meier, comandantul Forțelor Aeriene Navale ale SUA din Atlantic.

„Am desemnat un ofițer de anchetă care să analizeze acest lucru și să cerceteze cauza. A existat un declanșator imediat? A existat o legătură între aceste evenimente? Mă aștept ca raportul să vină săptămâna aceasta și nu voi face presupuneri privind rezultatul acelui raport”, a spus Meier.

Este una dintre cele două anchete declanșate de Marina SUA. Cea de-a doua investigație are „un domeniu de aplicare mult mai larg” și se concentrează pe „atmosfera și cultura de comandă”, a spus Meier.

La bordul portavionului a fost adusă o echipă de medici psihiatri, după cele trei sinucideri din aprilie. Aceste echipe de intervenție rapidă au rolul de a oferi suport psihiatric pe termen scurt după un eveniment traumatizant, precum pierderea unei vieți.

Unul dintre marinari a fost găsit mort în 15 aprilie la bordul portavionului, iar ceilalți doi au fost găsiți în locații diferite în afara bazei militare, pe 9 și 10 aprilie.

Decesele la bordul portavionului au determinat-o pe parlamentara Elaine Luria, veterană a Marinei, să scrie o scrisoare șefului operațiunilor navale, amiralul Michael Gilday, cerând măsuri imediate pentru a asigura siguranța echipajului.

„Fiecare dintre aceste decese este o tragedie, iar numărul de incidente de pe o singură navă, care include patru sinucideri, este o preocupare majoră care necesită o anchetă imediată și strictă”, a scris Luria săptămâna trecută, menționând că a primit plângeri cu privire la calitatea vieții la bordul navei și cu privire la o atmosferă toxică.

USS George Washington este un portavion nuclear din clasa Nimitz. În prezent se află ancorat în Newsport News, Virginia, pentru operațiuni de întreținere. Nava se află în baza militară din Virginia din august 2017.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri