78 de ani de la atacul nuclear de la Hiroshima: Premierul Japoniei denunță amenințările Rusiei cu bomba atomică

Data publicării:
premierul Japoniei vorbeste la microfon
Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a ținut un discurs la comemorarea a 78 de ani de la atacul nuclear de la Hiroshima. Sursa foto: Profimedia Images

Premierul japonez Fumio Kishida a denunţat ameninţările Rusiei de a-şi folosi armele nucleare. Declarațiile vin în contexul în care, duminică, Japonia comemorează 78 de ani de la atacul SUA cu bomba atomică de la Hiroshima, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Circa 140.000 de oameni au murit la Hiroshima la 6 august 1945 şi alţi 74.000 în atacul atomic de la Nagasaki trei zile mai târziu, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

"Distrugerea provocată de armele nucleare la Hiroshima şi Nagasaki nu trebuie să se repete niciodată", a declarat prim-ministrul Fumio Kishida la o ceremonie la Hiroshima.

"Japonia, singura naţiune care a suferit bombardamente atomice în timpul războiului, îşi va continua eforturile pentru o lume fără arme nucleare", a anunţat Kishida, a cărui familie este din Hiroshima.

"Calea către acest obiectiv devine din ce în ce mai dificilă din cauza diviziunilor tot mai mari în cadrul comunităţii internaţionale cu privire la dezarmarea nucleară şi ameninţarea nucleară din partea Rusiei", a adăugat el.

"Având în vedere această situaţie, este cu atât mai important să revigorăm impulsul internaţional către realizarea unei lumi fără arme nucleare", a subliniat el.

La ceremonia de comemorare ținută la Hiroshima au participat aproximativ 50.000 de persoane care au păstrat un moment de reculegere la ora 8:15 (ora locală). Aceasta este ora la care, pe 6 august 1945, avionul american Enola Gay a aruncat prima bombă atomică numită „Little Boy” deasupra Hiroshimei.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri