A furat un milion de dolari ca să aibă bani de nuntă. După petrecere a fost arestat

Data actualizării: Data publicării:
Siria
Trei sirieni au furat un milion de dolari, iar cu o parte din bani, unul dintre ei s-a însurat. Foto: Profimedia Images

Unul dintre autorii jafului lucra chiar în apropierea proprietății de lux și a stabilit toate detaliile atacului.  Împreună cu o rudă și un prieten au intrat în casă, au spart seiful și au fugit cu un milion de dolari. 70.000 de dolari au fost cheltuiți pe nunta tânărului sirian care a pus la cale jaful. Autoritățile siriene i-au prins pe cei trei, iar banii rămași au fost descoperiți în casa unuia dintre atacatori.

Cei trei sirieni au mers la sigur, știind că proprietarul seifului scosese din bancă sume mari de bani ca să nu fie blocați pe fondul crizei economice, o practică la care în ultimele luni au apelat tot mai mulți sirieni.

Potrivit poliţiei, unul dintre infractori a mărturisit că a aflat de existenţa unui seif într-o casă în apropierea căreia lucra ca portar, în munţii de lângă Beirut.

Împreună cu un membru al familiei, au spart seiful şi au fugit cu peste un milion de dolari.

Poliţia a reuşit să dea de urma infractorilor în valea Békaa. Tot acolo au fost descoperiți și banii, într-o casă puși bine de soția unuia dintre ei. Poliţiştii au reuşit să recupereze majoritatea banilor, cu excepţia a 70.000 de dolari, care au fost folosiţi pentru a plăti nunta bărbatului celibatar, precum şi pentru achiziţionarea unei maşini şi a unor piese de mobilier.

Libanul este cufundat din 2019 într-o criză economică şi financiară severă. Băncile impun restricţii draconice, împiedicând clienţii să îşi retragă economiile, în special în dolari.

Aflaţi în imposibilitatea de a-şi accesa banii în dolari, libanezii au recurs şi la jefuirea băncilor pentru a-şi revendica economiile.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri