Un bărbat a rămas prins într-un seif, în Turnul Diamantelor. Pompierii nu l-au putut elibera, dar apoi ușile s-au deschis singure

Data actualizării: Data publicării:
seif cu usa deschisa
n bărbat a rămas prins într-un seif, în Turnul Diamantelor. Foto: Profimedia

Un bărbat a rămas captiv într-un seif cu bijuterii, construit din oțel și beton armat, la New York, după ce pompierii au fost nevoiți să renunțe la încercarea de a-l salva, din motive de siguranță. Din fericire, seiful era programat să se deschidă singur miercuri dimineața, au spus oficialii citați de The Guardian.

Pompierii au fost chemat marți seară în clădirea din centrul orașului Manhattan, după ce bărbatul a rămas prins în seif în timp ce încerca să-și acceseze cutia de valori, a spus John Sarrocco, șeful adjunct al pompierilor. Clădirea de pe 580 Fifth Avenue este cunoscută sub numele de World Diamond Tower și găzduiește mai multe companii de bijuterii.

Sarrocco nu a explicat cum a rămas bărbatul captiv în seif.

Pompierii și polițiștii au comunicat cu bărbatul aflat interiorul seifului și l-au putut urmări cu ajutorul unei camere de supraveghere.

Sarrocco a spus că unitățile de salvare ale pompierilor au avut instrumente pentru a sparge pereții din beton armat și groși de 76 cm ai seifului.

Au început să spargă peretele și, după aproximativ 10 ore, pompierii au ajuns la placa de oțel, dar au decis să nu meargă mai departe cu operațiunea de salvare, de teamă că l-ar putea răni bărbatul prins înăuntru.

„Problema cu placa de oțel este că ar fi trebuit să folosim torțele, ceea ce ar fi afectat mediul pentru acea persoană din interiorul seifului”, a explicat Sarrocco.

Până la urmă, ușile s-au deschis singure, conform programului, la ora 7 dimineața, iar bărbatul a fost eliberat nevătămat, a spus Sarrocco.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri