Galerie Foto Accidentul de tren din Taiwan s-a produs după ce un șofer ar fi vrut să-și deblocheze camionul cu un utilaj, însă vehiculul a alunecat

Data publicării:
Echipele de salvare caută supraviețuitori ai accidentului feroviar din Taiwan.
Echipele de salvare caută supraviețuitori ai accidentului feroviar din Taiwan. Foto: Profimedia Images

Procurorii din Taiwan l-au acuzat de omucidere prin neglijență pe șoferul de camion implicat în accidentul feroviar soldat cu 49 de morți și peste 200 de răniți, petrecut la începutul lunii, informează The Guardian.

Accidentul feroviar din data de 2 aprilie a fost cauzat de un camion de mentenanță a căii ferate, care a alunecat de pe un terasament cu câteva momente înainte ca trenul plin de pasageri să treacă prin zonă.

Se pare că autovehiculul rămăsese blocat pe un drum din apropiere, înainte să alunece la vale, iar procurorii spun că șoferul, Lee Yi-hsian, și asistentul său vietnamez au încercat să-l deblocheze legând o frânghie de un excavator.

Sursa foto: Profimedia Images
Sursa foto: Profimedia Images

"În loc să apeleze la ajutor profesionst pentru a debloca vehiculul, au încercat într-un mod nesăbuit să îl tragă printr-o metodă greșită, ceea ce a dus la alunecarea camionului în pantă", a anunțat biroul procuraturii din orașul Hualien. "Nu au alertat autoritățile imediat după incident, ceea ce a dus la tragedia care a provocat daune masive și a șocat comunitatea internațională".

Lee, în vârstă de 49 de ani, făcea partea dintr-o echipă de mentenanță care inspectează cu regularitate calea ferată din munți, căutând alunecări de teren sau alte pericole.

Asistentul lui, un muncitor migrant identificat drept Hwa, și doi supraveghetori taiwanezi ai unui șantier de lângă calea ferată au fost și ei acuzați de omucidere prin neglijență. Fapta se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare.

Lee Yi-hsian este acuzat și pentru că a părăsit locul accidentului, faptă pedepsită cu până la șapte ani de închisoare, au anunțat procurorii.

Ministrul Transportului din Taiwan, Lin Chia-lung, a demisionat în urma accidentului feroviar.

Cel mai grav accident feroviar produs vreodată în Taiwan a avut loc în 1948, când un tren a luat foc și 64 de oameni și-au pierdut viața.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri