VIDEO. Momentul impactului care a provocat cea mai mare tragedie feroviară din Taiwan: 50 de morți și 200 de răniți

Data publicării:
Echipele de salvare caută supraviețuitori ai accidentului feroviar din Taiwan.
Echipele de salvare caută supraviețuitori ai accidentului feroviar din Taiwan. Foto: Profimedia Images

Au apărut imagini cu momentul în care s-a produs cel mai grav accident feroviar din ultimele decenii din Taiwan, soldat cu cel puțin 50 de morți și 200 de răniți. În înregistrarea video se vede cum trenul, care circula cu 120 kilometri pe oră, lovește un camion blocat pe șine, potrivit The Guardian.

Camionul a alunecat pe șinele de tren, chiar înainte de intrarea într-un tunel, cu aproximativ un minut înainte de sosirea în viteză a trenului expres. În imaginile făcute publice se vede cum conductorul încearcă să frâneze.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

A făcut tot ce a putut în speranța că va evita un dezastru”, a spus Young Hong-tsu, președintele Comisiei pentru Siguranța Transporturilor din Taiwan.
Accidentul feroviar a avut loc vineri dimineață. Cel puțin 50 de oameni, inclusiv mecanicul trenului, au murit, iar alte 200 de persoane au fost rănite, după ce trenul cu 498 de oameni la bord a deraiat în urma impactului. Dintre cei 498 de pasageri, peste 120 stăteau pe culoar.

Young a spus că trenul ar fi avut nevoie de aproximativ 500-600 de metri pentru a se opri, dar distanța până la camion era de două ori mai mică.

Șoferul camionului care a ajuns pe calea ferată a fost reținut și apoi eliberat pe cauțiune. El a transmis un mesaj în care își cere scuze pentru ceea ce s-a întâmplat.

„Sunt plin de remușcări și vreau să-mi exprim cele mai sincere regrete. Voi coopera cu anchetatorii și îmi voi asuma responsabilitatea care îmi va fi atribuită”, a spus Lee Yi-hsiang.

Potrivit anchetatorilor, camionul fusese parcat pe un terasament, într-o zonă cu lucrări aflată lângă calea ferată, dar a alunecat și a ajuns pe șine.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri