Adriana Kugler a fost validată ca guvernator al Rezervei Federale a SUA. „Este momentul ca latinii să fie luaţi în serios”

Data publicării:
adriana kugler
Boardul guvernatorilor Fed este compus din şapte persoane. Foto: Adriana Kugler / Sursa foto: Profimedia Images

Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat joi numirea economistei columbo-americane Adriana Kugler în funcţia de guvernator al Rezervei Federale. Este prima persoană latino-americană care face parte din boardul guvernatorilor Fed, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Kugler, care a fost propusă în luna mai în această funcţie de către preşedintele Joe Biden, este prima persoană latino-americană care face parte din boardul organismului american. Ea a obţinut sprijin din partea a 53 dintre cei 100 de senatori din Camera Superioară, condusă de Partidul Democrat.

"Este momentul ca latinii să ocupe cele mai înalte poziţii în Rezerva Federală. Este momentul ca latinii să fie luaţi în serios ca parte esenţială a familiei şi economiei americane", a declarat, în intervenţia sa senatorul democrat din New Jersey, Bob Menendez.

Această numire, a adăugat senatorul, care deţine şi funcţia de preşedinte al Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului, "a rupt bariere şi a deschis noi drumuri" pentru cei "62 de milioane de latini care consideră Statele Unite casa lor".

Kugler, a reamintit senatorul progresist, este cetăţean american de primă generaţie, fiica unor imigranţi din Columbia, şi experienţa sa este o dovadă a faptului că "visul american poate deveni realitate".

Până acum, Kugler a avut funcţia de director executiv al Grupului Băncii Mondiale pentru SUA. Este expertă în piaţa muncii, economie internaţională şi econometrie aplicată şi a publicat în principalele reviste în materie.

În cei aproape 110 ani de istorie, în Rezerva Federală, a reamintit Menendez, niciodată nu a fost un latin în boardul guvernatorilor, ceea ce era "un afront" pentru milioanele de cetăţeni "care contribuie semnificativ" la economia americană.

Boardul guvernatorilor Fed este compus din şapte persoane, iar mandatul său este de 14 ani. La fiecare doi ani începe un nou mandat şi o persoană care acoperă toată perioada nu poate repeta aceasta însărcinare. Fed este prezidată de Jerome Powell, care a fost numit de Donald Trump (2017-2021) şi confirmat ulterior de Biden.

De-a lungul carierei, Kugler a fost economist şef al Departamentului Muncii în timpul Administraţiei de Barack Obama (2009-2017) şi a făcut parte şi din boardul pentru Ştiinţă , Tehnologie şi Politică Economică a Academiilor Naţionale de Ştiinţe ale Statelor Unite.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri