Alegeri prezidențiale Republica Moldova. Falsă alertă cu bombă la o secție de votare din Germania - votul a fost oprit timp de o oră

Data publicării:
alegeri Republica Moldova, mână pune buletin în urna de vot
Foto: Profimedia Images

Secția de votare deschisă de autoritățile din Republica Moldova în orașul german Frankfurt pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale a fost închisă pe o perioadă de aproximativ o oră din cauza unei alerte cu bombă care s-a dovedit, ulterior falsă, a anunțat Vladimir Șarban, vicepreședintele Comisiei Electoral Centrale din Republica Moldova, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, în urma anchetei autorităţilor germane, s-a descoperit că alerta a fost falsă, iar procesul de votare a fost reluat.

„Am avut o situaţie extremă, o situaţie absolut ieşită din comun la o secţie de votare din străinătate, şi anume cea din Frankfurt-Germania. A fost o alertă cu bombă. Slavă Domnului, o alertă falsă, dar a fost închisă secţia de votare preţ de aproape o oră. Acum avem informaţia că în această secţie de votare decurge normal procesul electoral”, a afirmat Şarban.

Până la 18:00, la secţiile de votare din străinătate au votat peste 209.450 de cetăţeni moldoveni.

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova se confruntă candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, şi actualul preşedinte, Igor Dodon, care s-a înscris în cursa electorală ca independent, având susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. În primul tur, desfăşurat pe 1 noiembrie, Maia Sandu a obţinut 36,16% din voturi, iar Igor Dodon 32,61%.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri