Alegeri SUA 2020. Donald Trump cere americanilor din statele indecise să iasă la vot anticipat

Data actualizării: Data publicării:
donald trump alegeri sua 2020
Alegerile prezidențiale în SUA sunt programate să aibă loc pe 3 noiembrie 2020 Foto: Profimedia Images

Donald Trump cere din nou electoratului american să meargă să voteze anticipat. Într-o postare pe Twitter, președintele SUA îndeamnă votanții din unele state indecise să meargă să-și exercite votul la alegerile prezidențiale ce urmează să aibă loc pe 3 noiembrie.

Cu mai puţin de 24 de ore înaintea începerii votului în persoană la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, preşedintele Donald Trump cere ajutorul americanilor, informează dpa, citată de Agerpres.

''Atât timp cât sunt în funcţie, NEBRASKA, MICHIGAN, MINNESOTA şi OHIO îşi vor reveni mai bine ca oricând! Votul anticipat se închide astăzi în aceste state şi avem nevoie ca VOI să ieşiţi şi să VOTAŢI!", a scris Trump pe Twitter.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Michigan, Minnesota şi Ohio sunt aşa-numite state indecise, iar rezultatele din aceste zone ar putea înclina balanţa finală a scrutinului prezidenţial din SUA. Statul Minnesota nu a mai votat pentru un candidat republican la prezidenţiale începând din 1972, iar Michigan şi Wisconsin sunt două dintre cele trei state industriale care votează tradiţional cu Partidul Democrat. Al treilea este Pennsylvania, unde în 2016 Trump a câştigat cu un mic avans.

Record de votanți la alegerile prezidențiale din SUA 2020

Pandemia de COVID-19 şi un nivel extraordinar de entuziasm i-au determinat pe americani să voteze anticipat în număr mare. Procesul de vot va începe marţi dimineaţă, ora locală, dar puţin peste 94 de milioane de persoane au votat deja anticipat, potrivit US Elections Project, o bază de date creată de un profesor de la Universitatea Florida pentru a monitoriza prezenţa la vot.

Această valoare fără precedent al numărului celor care au votat anticipat este în mare măsură rezultatul temerilor legate de pandemia de coronavirus şi al necesităţii menţinerii distanţării fizice în ziua alegerilor.

Unele state, ca Florida şi Louisiana, au încheiat votul anticipat în săptămâna trecută, însă altele au optat să facă acest lucru în ajunul zilei alegerilor.

Joe Biden ar avea un avans în fața lui Donald Trump

În general, harta electorală pare să arate destul de rău pentru Donald Trump, care în ultimele luni s-a plasat constant în urma contracandidatului democrat Joe Biden în sondajele de opinie la nivel naţional, în special din cauza modului în care administraţia de la Washington a gestionat pandemia de COVID-19.

Numărul mare al voturilor prin corespondenţă face foarte probabil ca numele câştigătorului în câteva state, printre care Pennsylvania şi Wisconsin, să nu fie cunoscut marţi seara, autorităţile electorale aşteptându-se ca numărarea voturilor să dureze mai mult.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri