Alexei Navalnîi trimite „îmbrățișări arctice și salutări polare” din închisoarea siberiană, într-un mesaj de Anul Nou

Data publicării:
alexei navalnîi transmite un mesaj de anul nou
Alexei Navalnîi (foto) a fost localizat într-o colonie penală din Siberia la începutul acestei luni. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a transmis un mesaj de Anul Nou în care spune că nu se simte singur și că este într-o dispoziție „bună”, în ciuda faptului că are de executat o pedeapsă lungă cu închisoarea în Siberia. „Inamicul” lui Putin trimite „îmbrățișări arctice și salutări polare” și spune că îi este dor să interacționeze direct cu familia și prietenii săi, transmite CNN.

Într-un mesaj de Revelion împărtășit de echipa lui Navalnîi pe rețelele sociale, acesta spune că este a treia oară când va face „fotografia tradițională a familiei de Revelion cu Photoshop”.

„Încerc să țin pasul cu vremurile și de data aceasta i-am cerut unei inteligențe artificiale să mă deseneze. Sper că a ieșit ceva fantastic - nu voi vedea eu însumi poza până când scrisoarea cu ea va ajunge în Yamal”, a glumit el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Echipa lui Navalnîi a declarat că în prezent acesta își ispășește pedeapsa cu închisoarea în colonia penală IK-3 din regiunea autonomă Yamalo-Nenets din Rusia.

„‘Mi-e tare dor de tine’ este un fel de construcție incorectă din punct de vedere al limbii ruse. Este mai bine să spui: „Mi-e foarte dor de tine” sau „Mi-e atât de dor de tine”, a spus el. „Dar din punctul meu de vedere, este mai precis și mai corect. Mi-e teribil de dor de familia mea. Yulia, copiii mei, părinții mei, fratele meu. Îmi lipsesc prietenii, colegii, biroul nostru și munca mea. Mi-e foarte dor de voi toți.”

Cu toate acestea, Navalnîi a continuat spunând că nu are „sentimente de singurătate, abandon sau izolare, deloc”.

„Dispoziția mea este grozavă și destul de plăcută de Crăciun. Dar nu există niciun substitut pentru comunicarea umană normală în toate formele ei: de la glume la masa de Anul Nou până la corespondența din Telegram și comentarii pe Instagram și Twitter”, a spus el.

„La mulți ani tuturor”, a spus Navalnîi. „Îmbrățișări arctice și salutări polare tuturor. Vă iubesc pe toți”, a încheiat el.

Alexei Navalnîi a fost localizat într-o colonie penală din Siberia la începutul acestei luni, la două săptămâni după ce echipa sa a pierdut contactul cu el. Până atunci, el a fost închis într-o colonie penală la aproximativ 150 de mile est de Moscova.

Dispariția sa, care a survenit la doar câteva zile după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat că va candida în 2024, a stârnit îngrijorări pentru bunăstarea și siguranța lui.

Liderul opoziției ruse a fost condamnat la 19 ani de închisoare în august după ce a fost găsit vinovat de crearea unei comunități extremiste, finanțarea activităților extremiste și numeroase alte infracțiuni. El ispășește deja pedepse de 11 ani și jumătate într-o unitate de maximă securitate pentru fraudă și alte acuzații pe care le neagă.

Susținătorii lui Navalnîi susțin că arestarea și încarcerarea lui sunt o încercare motivată politic de a înăbuși criticile sale la adresa președintelui rus Vladimir Putin.

Navalnîi a reprezentat una dintre cele mai grave amenințări la adresa legitimității lui Putin în timpul guvernării sale. Și-a folosit blogul și rețelele sociale pentru a dezvălui corupția de la Kremlin, precum și afacerile rusești și a organizat proteste de stradă antiguvernamentale.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri