Aliații vor lua măsuri drastice dacă Rusia invadează Ucraina, anunță Berlinul

Data publicării:
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cu o arma in mana
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Liderii occidentali, între care preşedintele american Joe Biden, cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron, promit sancţiuni ''rapide şi drastice'' dacă Rusia invadează Ucraina, a anunţat vineri Berlinul, după o teleconferinţă între aliaţi. 

''Aliaţii sunt hotărâţi să adopte împreună sancţiuni rapide şi drastice împotriva Rusiei în cazul unor noi încălcări ale integrităţii teritoriale şi suveranităţii Ucrainei'', a scris purtătorul de cuvânt al cancelarului german pe Twitter. ''Toate eforturile diplomatice sunt menite să convingă Moscova să se îndrepte către o dezescaladare. Scopul este de a preveni un război în Europa'', a precizat sursa citată.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sancţiunile UE în cazul unei intervenţii ruse în Ucraina vor afecta sectoarele financiar şi energetic, precum şi exporturile de produse de înaltă tehnologie, a anunţat vineri preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen în cadrul unei videoconferinţe cu preşedintele american Joe Biden.

''Preşedinta von der Leyen a detaliat stadiul sancţiunilor sectoriale şi individuale în cazul unei noi agresiuni militare a Rusiei împotriva Ucrainei. Ea a reafirmat faptul că toate opţiunile sunt pe masă şi că sancţiunile ar viza sectoarele financiar şi energetic, precum şi exporturile de produse de înaltă tehnologie'', se arată într-un comunicat, citat de Agerpres.

Joe Biden le-ar fi spus, vineri, celorlalți lideri NATO și UE că SUA consideră că Vladimir Putin a decis să declanșeze invazia în Ucraina, care ar putea avea loc în următoarele zile, potrivit unor surse diplomatice citate de The Guardian și Financial Times.

Președintele Joe Biden a vorbit vineri la telefon cu o serie de aliați, inclusiv cu președintele Klaus Iohannis, după o ședință pe care a avut-o la Casa Albă pentru a discuta despre cele mai recente informații despre deasfășurarea militară rusă de la granițele Ucrainei și despre ce ar putea face Putin în continuare

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri