Ambasada SUA de la Kiev îl trolează pe Putin, care a spus că Ucraina nu are tradiție statală

Data publicării:
Vladimir Putin, în timpul unei conferințe de presă.
Vladimir Putin, în timpul unei conferințe de presă. Foto: Getty Images

Ambasada Statelor Unite în Ucraina i-a dat un răspuns ironic președintelui rus, Vladimir Putin, care a afirmat luni seară, în discursul în care a anunțat recunoașterea independenței regiunilor separatiste din Donbas, că Ucraina nu are o tradiție statală adevărată.

Vladimir Putin a declarat luni seară, în lungul său discurs în care și-a prezentat argumentele pentru recunoașterea regiunilor separatiste Donețk și Lugansk ca state independente, că „este important să înțelegem că Ucraina, de fapt, nu a avut niciodată o tradiție stabilă a statalității sale”.

Ambasada SUA din Ucraina a postat marți pe Facebook o imagine în care arată că orașul Kiev avea biserici și catedrale înainte ca orașul Moscova să fie atestat documentar. Potrivit reprezentanței diplomatice a Statelor Unite, în jurul anului 1000 la Kiev existau deja biserici, catedrale și mânăstiri, în vreme de orașul Moscova nu fusese înființat.

Potrivit enciclopediei Britannica.com, Kievul a fost atestat documentar în anul 482, în vreme ce Moscova apare în documente cu aproape 700 de ani mai târziu, în 1147.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Consiliul de securitate de la Kremlin a votat luni pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas, iar președintele Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk. Occidentul a condamnat în unanimitate gestul Moscovei și impune sancțiuni împotriva celor responsabili, iar Ucraina a cerut o reuniune „imediată” a Consiliului de Securitate al ONU. În teren, tensiunea continuă să crească, Rusia trimițând forțele armate să asigure „menținerea păcii” în regiunile separatiste.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri