Anchetă în Italia după moartea unei românce. Rudele au demarat o campanie de strângere de fonduri ca să o poată înmormânta în țară

Data actualizării: Data publicării:
spital indicator spre politie italia
Anchetă în Italia după moartea unei românce. Rudele au demarat o campanie de strângere de fonduri ca să o poată înmormânta în țară. FOTO: Profimedia Images

Un român îi acuză pe medicii italieni de malpraxis, după ce soția sa a murit. După ce a născut, femeia de 34 de ani a făcut infarct, dublă pneumonie și s-a infectat cu două bacterii puternice. Procurorii italieni au început o anchetă.

În momentul decesului, femeia era de peste de o lună în spital. A fost conectată la aparate după un infarct survenit la 12 zile după naștere.

Rămas singur, cu trei copii, soțul crede că este exclusiv vina medicilor care au avut-o în grijă după naștere și care nu i-au acordat atenția necesară femeii. Românca a acuzat dureri în repetate rânduri, dar specialistul le-a catalogat drept normale.

Deși femeia s-a plâns constant de dureri, dureri de cap, oboseală cronică, medicii nu au ascultat-o și au trimis-o acasă după două zile. Pentru că a continuat să se simtă rău după ce a ajuns acasă, femeia s-a întors la spital, dar  medicii tot nu au găsit nimic suspect.

Spitalul la care a fost dusă după infarct i-a pus româncei diagnosticul de pneumonie bilaterală gravă. Medicii i-au descoperit în organism și două bacterii foarte puternice care i-au înrăutățit starea.

Soțul femeii a depus plângere la parchet, iar procurorii au sechestrat dosarul medical, astfel încât asupra acestuia să nu se mai poată interveni - este o procedură standard în aceste cazuri.

Rudele și prietenii au demarat și o campanie de strângere de fonduri. Au nevoie de bani pentru repatrierea femeii, astfel încât să poată fi înmormântată în țară.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri