Angela Merkel: „Statele din Balcanii de Vest mai au un drum lung de parcurs până să adere la Uniunea Europeană”

Data publicării:
Angela Merkel la microfon în timpul vizitei din Polonia
Angela Merkel. Foto: Profimedia Images

Angela Merkel spune că statele din Balcanii de Vest - Serbia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Bosnia-Herțegovina, Albania și Kosovo - „mai au un drum lung de parcurs până când pot deveni membre ale Uniunii Europene”, dar că scopul Germaniei este ca ele să ajungă acolo.

Într-o conferinţă de presă la Belgrad cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic, Merkel a spus că este în interesul statelor membre ale UE ca ţările din Balcanii de Vest să adere la blocul european, conform Reuters citat de Agerpres.

„Mai este un drum lung de parcurs până când Serbia şi celelalte ţări din regiune pot deveni membri ai Uniunii Europene, aşa cum este obiectivul nostru comun”, a afirmat Merkel.

„Noi, cei care suntem deja membri ai Uniunii Europene, ar trebui să nu uităm că există un interes geostrategic absolut de a include aceste ţări în Uniunea Europeană”, a adăugat cancelarul german.

Merkel a declarat anterior că vede cele şase ţări din Balcanii de Vest - Serbia, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Kosovo - ca viitoare membre ale UE.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri