Apicultorii din Chile au venit cu stupii la protest. Mai mulți polițiști au fost înțepați de albine

Data actualizării: Data publicării:
Apicultorii din Chile au venit cu stupii la protest. Mai mulți polițiști au fost înțepați de albine
Apicultorii din Chile au venit cu stupii la protest. Mai mulți polițiști au fost înțepați de albine. Foto: Captură Twitter

Patru apicultori au fost reținuți în Chile în urma unei demonstrații prin care cereau sprijinul guvernului pentru industria apicolă. Oamenii au venit cu stupii la protest, iar polițiștii care încercau să-i mute au fost înțepați de albine, relatează BBC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Apicultorii au organizat o demonstrație în fața palatului prezidențial din capitala țării, Santiago. Ei au instalat în fața palatului aproximativ 60 de stupi, cu aproximativ 10.000 de albine, și au împiedicat poliția să disperseze demonstrația.

Șapte polițiști au fost înțepați în timp ce încercau să scoată stupii cu care protestatarii blocau un bulevard.

O secetă prelungită a devastat apicultura în Chile, afectând sursele de hrană ale albinelor.

Unul dintre protestatari le-a spus jurnaliştilor că moartea coloniilor de albine este devastatoare nu doar pentru ei, ci pentru întreaga lume.

Protestatarii cer o reformă guvernamentală pentru a crește prețurile la miere sau pentru a oferi subvenții producătorilor, relatează Reuters.

Oficialii Ministerului Agriculturii spun că împărtășesc îngrijorarea protestatarilor cu privire la efectul secetei, adăugând că acordă deja ajutor pentru 20 de comunități care se confruntă cu o lipsă gravă de apă.

Dar, în timpul protestului, mai multe albine au zburat din stupi, provocând îngrijorări trecătorilor.

„Este periculos pentru persoanele alergice, deoarece poate provoca moartea”, a spus un bărbat.

Populațiile de albine din întreaga lume au scăzut rapid în ultimii ani din cauza pierderii habitatului, a poluării și a utilizării pesticidelor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri