Armata britanică intervine pentru deblocarea miilor de camioane rămase la granița dintre Anglia și Franța

Data actualizării: Data publicării:
Tiruri parcate pe aeroportul dezafectat din Manston, în așteptare. Mii de tiruri stau în coadă în portul Dover pentru a ajunge în Franța.
Tiruri parcate pe aeroportul dezafectat din Manston, în așteptare. Mii de tiruri stau în coadă în portul Dover pentru a ajunge în Franța. Foto: Getty Images

Guvernul britanic şi-a intensificat eforturile de a reduce cozile de camioane care s-au format de mai multe zile în sudul Angliei după ce graniţele au fost închise din cauza unei situaţii de urgenţă determinate de o nouă variantă de coronavirus, potenţial mai contagioasă, relatează DPA.

Ministerul Apărării a anunţat vineri că trimite "alţi 800 de militari la Kent astăzi pentru a ajuta la sporirea capacităţii de testare pentru a reduce cozile de vehicule şi pentru a asigura că traficul prin Dover se poate relua la un ritm mai apropiat de cel normal".

Citiți și: 
Marea Britanie: Peste 4.500 de camioane au traversat Canalul Mânecii. Au fost testați 10.000 de șoferi, 24 au fost depistați infectați

Executivul de la Londra trimisese deja 300 de soldaţi la faţa locului, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, este de aşteptat ca situaţia să se deblocheze abia peste mai multe zile.

Mii de şoferi de pe camioane de transport marfă pe distanţe lungi sunt blocaţi de duminică în Anglia, după ce Franţa şi-a închis complet graniţa.

Miercuri, Londra şi Parisul au ajuns la un acord conform căruia şoferii trebuie să fie supuşi unui test rapid împotriva virusului înainte de a li se permite să traverseze Canalul Mânecii cu vaporul sau prin Eurotunel.

Ministrul britanic al Transportului, Grant Shapps, a declarat joi că, dintre cei peste 2.300 de şoferi care au fost deja testaţi, numai trei au fost depistaţi pozitiv.

"Scopul nostru este ca transportatorii străini să ajungă acasă la familiile lor cât mai repede posibil", a declarat el, citat de agenţia de presă PA.

Conform PA, 700 de camioane au primit până vineri permisiunea de a traversa Canalul.

Însă alte peste 5.000 de camioane rămân blocate pe câmpul aerian dezafectat Manston şi pe o secţiune separată a autostrăzii M20, a mai relatat PA.

Mulţi şoferi s-au plâns că încep să rămână fără mâncare şi apă. De asemenea, nu există suficiente toalete.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri