Armata germană a pierdut 6 milioane de măști pentru față pe aeroportul din Nairobi

Data publicării:
Disposable sterile masks on black background medicine concept
FOTO Getty Images

Armata germană a pierdut șase milioane de măști de protecție pe aeroportul din Nairobi, Kenya, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Ministerului German al Apărării.

Ministerul Apărării, care a fost însărcinat de către Ministerul Sănătății din Germania cu aprovizionarea cu astfel de produse, a comandat măștile de la o companie care nu a fost nominalizată.

Purtătorul de cuvânt citat de CNN a spus că nu știe cum și de ce s-au pierdut măștile la Nairobi și, de asemenea, a precizat că nu știe de unde au fost expediate inițial acestea. Măștile nu au fost plătite, acest lucru urmând să se facă la livrare.

Între timp, compania germană Qiagen, care produce teste de diagnostic pentru COVID-19 care ar da rezultatul în numai o oră, a început marți să facă livrări către SUA.

Thierry Bernard, directorul executiv al Qiagen, a declarat: „Suntem încântați să începem să punem la dispoziție trusele de test QIAstat-Dx SARS-CoV-2 în SUA, care nu detectează doar SARS-CoV-2, ci și alte 20 de ținte respiratorii. Acesta este un pas important în angajamentul nostru de a oferi o serie de soluții pentru a sprijini lupta împotriva COVID-19.”

În Germania, au fost înregistrate 30.081 de cazuri de ionfectare și 130 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri