Armata germană este vizată tot mai mult de spionajul Rusiei și Chinei (MAD)

Data publicării:
steagurile rusiei si chinei
Foto: Profimedia Images

Serviciul de contrainformaţii militare al Germaniei (MAD) a avertizat în legătură cu activităţile de spionaj în creştere din Rusia şi China care vizează forţele armate germane, informează vineri DPA, preluat de Agerpres. 

Serviciile de informaţii ruse şi chineze au fost identificate drept „cei mai activi jucători în spionaj”, a menţionat MAD în raportul său anual. 

De la începerea invaziei ruse în Ucraina în 24 februarie anul trecut, urmată de livrări de arme, muniţii şi echipamente din Germania pentru Kiev, Germania „este explorată chiar mai intens de către serviciile ruse”, indică raportul, care a fost trimis parlamentului federal (Bundestag). 

MAD are sarcina de a proteja forţele armate de activităţi de spionaj, să contracareze extremismul şi să efectueze controale de securitate asupra militarilor şi angajaţilor civili din armata germană. 

În raport, MAD declară că războiul lansat de Rusia împotriva Ucrainei vecine înseamnă că „sunt mai urgente ca oricând consolidarea contrainformaţiilor şi combaterea spionajului şi a eventualului sabotaj”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri