Armata israeliană confirmă că și-a încheiat misiunea în zona Khan Younis din Gaza

Data actualizării: Data publicării:
Israel Gaza Tsahal war on Hamas
Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) a confirmat că armata israeliană și-a încheiat misiunea în zona Khan Younis din Fâșia Gaza și că este vorba despre un „declin al forțelor” terestre prezente aici. Acesta a declarat că sunt mai multe operațiuni în desfășurare și că armata se regrupează pentru o nouă etapă a războiului.

Peter Lerner, un purtător de cuvânt al forțelor armate israeliene, a declarat pentru BBC că armata se regrupează și se pregătește pentru următoarea etapă a războiului.

„Aceasta este o altă etapă a efortului de război”, a spus acesta, după ce în această dimineață a apărut informația pe surse că IDF și-au retras toate trupele terestre din sudul Gazei. Lerner spune este vorba despre o campanie militară care „evoluează continuu”.

"Războiul nu s-a terminat. Războiul se poate termina doar când [ostaticii] vin acasă și când Hamas dispare", a spus Lerner.

Acesta a confirmat că armata și-a încheiat misiunea în zona Khan Younis și spune trupele sale se vor rota.

„Este un declin al forțelor, dar sunt mai multe operațiuni care trebuie efectuate. Rafah este în mod clar o fortăreață. Trebuie să demontăm capacitățile Hamas oriunde s-ar afla”, a subliniat acesta.

Știre inițială

Armata israeliană şi-a retras în noaptea de sâmbătă spre duminică toate trupele din sudul Fâşiei Gaza, păstrând în enclavă doar o brigadă, a declarat duminică pentru EFE o sursă militară.

Retragerea se produce după patru luni de lupte în zona Khan Yunis şi în momentul în care se împlinesc şase luni de la începutul războiului dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas în Gaza, scrie Agerpres.

În prezent, în enclava palestiniană a rămas o singură brigadă israeliană care este responsabilă de asigurarea unui coridor între sudul Israelului şi ţărmul Fâşiei Gaza, blocând trecerea către nordul Fâşiei şi facilitând operaţiunile în centrul şi nordul teritoriului.

Și BBC scrie că armata israeliană și-ar fi retras trupele, dar până acum informația nu a fost confirmată oficial.

Potrivit Reuters, armata israeliană nu a oferit detalii suplimentare.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri