Australia a rămas fără o treime din populația de urși koala în ultimii ani

Data publicării:
Un urs koala se hraneste cu frunze de bambus
Foto: Guliver / Getty Images

Aproximativ o treime din populația de urși koala din Australia a dispărut în ultimii trei ani, mamiferele confruntându-se cu secete, incendii violente de vegetație și proiecte de construcții care le-au distrus habitatul, arată datele Australian Koala Foundation citate de CNN.

Organizația non-profit estimează că populația de urși koala din Australia a scăzut sub 58.000 de exemplare în 2021, de la un nivel de 80.000 în 2018. Cel mai grav declin s-a înregistrat în statul New South Wales, unde numărul urșilor koala a scăzut cu 41%.

"Declinul este dramatic", a declarat Deborah Tabart de la Australian Koala Foundation.

Nu există niciun trend pozitiv în Australia legat de urșii koala. Într-o singură zonă au fost estimați peste 5.000 de urși, însă alte regiuni au doar cinci sau 10 urși koala. Deborah Tabart crede că Australia are nevoie de o lege care să protejeze urșii koala.

"Cred că trebuie neapărat să luăm măsuri. Știu că sună ca o poveste nesfârșită despre moarte și distrugeri, însă aceste cifre sunt corecte. Probabil situația e mai gravă", a spus Tabard pentru Reuters.

Declinul populației de urși koala în statul New South Wales s-a accelerat după incendiile grave de vegetație din 2019 și 2020. Cu toate acestea, unele regiuni afectate rămăseseră deja fără urși koala.

Pe lângă impactul secetei și al incendiilor, defrișarea terenurilor de către dezvoltatorii imobiliari și constructorii de drumuri au distrus habitatul mamiferului. "Cred că toată lumea înțelege, trebuie să ne schimbăm. Însă dacă buldozerele nu se opresc, mă tem pentru urșii koala", a declarat Tabart.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri