Autoritățile din Crimeea susțin că un coridor terestru leagă acum peninsula anexată ilegal de Rusia în 2014 de regiunea Donbas

Data publicării:
Rusia a anexat ilegal peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014.
Rusia a anexat ilegal peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014. Foto: Profimedia Images

Vicepreşedintele Consiliului de Miniştri al peninsulei Crimeea anexate de Rusia susţine că un coridor terestru leagă de acum această zonă de regiunea separatistă Donbas din Ucraina, informează luni dpa.

Potrivit lui Gheorghi Muradov, citat de RIA Novosti, forţele ruse au preluat controlul asupra drumului care leagă Crimeea de Mariupol.

Informaţia nu a fost confirmată însă și de partea ucraineană.

Potrivit lui Muradov, acest lucru ar veni în sprijinul livrărilor de ajutoare umanitare pentru oamenii din regiunea Doneţk.

În acelaşi timp, Kievul susţine că trupe ruse au blocat un convoi cu ajutoare umanitare pentru portul asediat Mariupol din Doneţk.

Potrivit analiştilor de la Institutul pentru Studiul Războiului din Washington, unul dintre obiectivele atacului rus în Ucraina este să stabilească un coridor de la zonele separatiste care se învecinează cu Rusia până la peninsula Crimeea, notează Agerpres.

Rusia a anexat ilegal peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014.

În același timp, Ministerul britanic al Apărării a transmis duminică că forțele rusești au blocat coasta ucraineană a Mării Negre, împiedicând desfășurarea comerțului maritim internațional al acestei țări.

Rusia a reluat bombardamentele asupra capitalei Ucrainei. Bombele căzute luni dimineață au distrus un bloc de locuințe din Kiev.

În regiunea Jîtomîr, patru oameni au fost răniți într-un atac cu rachetă în cursul nopții, iar șapte clădiri au fost distruse. În regiunea Sumî, orașul Ohtîrka, a fost din nou bombardat peste noapte. Au fost lovite clădiri rezidențiale și centrul orașului.

Artileria a tras în satele din apropierea orașului aproape toată noaptea. Atacurile au continuat deși o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia urmează să fie reluate luni. Discuțiile au loc prin videoconferință și ambele părți au transmis mesaje conform cărora înregistrează progrese.

Citește și: Ucrainenii au împiedicat o tentativă a rușilor de a înainta spre Kiev pe un pod de pontoane

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri