Autorităţile ucrainene au început evacuarea în masă într-o regiune din nordul ţării, la granița cu Rusia

Data publicării:
Rescuers use high-altitude equipment and special tools to searching for people under the rubble of a five-story residential building destroyed by one of the Shahed drones launched by Russian troops to attack Sumy, north-eastern Ukraine
Bombardamentele rusești s-au intensificat în Sumî. Foto: Profimedia

Autorităţile ucrainene au început evacuări în masă ale comunităţilor din regiunea Sumî, în nordul ţării, aproape de graniţa cu Rusia, după perioade lungi de bombardamente intense asupra zonei, au anunțat vineri oficialii locali.

Administraţia militară a regiunii Sumî, a scris, într-un mesaj pe Telegram, că peste 180 de locuitori din zonele din apropierea comunităţii Velikopisarska, de lângă graniţă, au fost evacuaţi în ultimele trei zile, potrivit Reuters, preluată de News.ro.

Autorităţile din Sumî au emis de mai mult timp rapoarte zilnice despre bombardamentele ruseşti, dar atacurile s-au intensificat.

Administraţia regională a declarat că zonele în cauză sunt „cele mai tensionate” din regiunea Sumîi, cu trei persoane ucise şi 13 rănite în ultimele cinci zile.

Administraţia a declarat că un total de peste 4.500 de locuitori au fost evacuaţi din 22 de sate din regiunea Sumîi, dar nu a dat niciun interval de timp.

Velikopisarska este situată la câţiva kilometri de satul Kozinka de peste graniţa cu Rusia - unde autorităţile locale au declarat în această săptămână că o incursiune a unor grupuri armate a provocat pagube considerabile. Grupurile s-au prezentat ca fiind formate din ruşi care se opun Kremlinului şi au spus că desfăşoară o operaţiune militară în zonă.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că bombardarea zonelor aflate sub jurisdicţia sa a continuat joi, cu o persoană rănită. Gladkov a vizitat zonele de graniţă miercuri seară şi a spus că nu există forţe inamice în regiune.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri