Autorul masacrului de la Belgrad a fost dus de tatăl lui în poligonul de trageri de la 12 ani. Ce a mărturisit bărbatul la audieri

Data actualizării: Data publicării:
oameni in fata scolii din belgrad in care a avut loc atacul armat
Băiatul de 13 ani a deschis focul, miercuri, într-o şcoală din Belgrad şi a ucis opt elevi, majoritatea fete, şi un agent de securitate. Foto: Profimedia Images

Tatăl băiatului criminal de la Belgrad, care a ucis miercuri opt elevi și un gardian de la Școala Primară „Vladislav Ribnikar”, a confirmat că deținea permis pentru arma pe care fiul său a folosit-o în atacul sângeros. În timpul audierii, bărbatul, medic renumit, a mai spus că știa că fiul lui se simțea respins de colegi, dar n-a sesizat nimic neobișnuit în comportamentul lui.

Bărbatul, care a fost arestat - la fel și mama băiatului - a spus în timpul audierii că avea mai multe arme în seif, dar că acesta era securizat și că nu știe cum a aflat fiul său codul.

„A recunoscut că și-a dus fiul la poligon la 12 ani. Tatăl a mai spus că fiul său s-a simțit respins, dar nu a observat nimic în neregulă la el. De asemenea, fiul său îi spunea adesea că nu se potrivește în societate”, au declarat anchetatori pentru Novosti.

Miercuri, băiatul a fost audiat în prezența mamei sale și apoi a fost predat angajaților de la Centrul de Asistență Socială, a declarat Nikola Uskoković de la Parchetul Superior din Belgrad.

Potrivit presei sârbe, autorul atacului de la Belgrad este născut la 30 iulie 2009 şi a crescut în ceea ce la prima vedere ar putea fi considerată o familie normală, cu părinţi respectabili şi foarte înstăriţi. Tatăl este un cunoscut medic radiolog, iar mama este om de ştiinţă, profesor de microbiologie. Băiatul este un copil talentat, politicos şi a câştigat concursuri în oraş. La şcoală era numit însă "tocilar". Tocmai de aceea, ceruse să fie transferat într-o altă clasă, unde avea trei prieteni. Dar nici aici nu a fost prea bine primit şi acesta ar fi fost unul dintre motivele pentru care a plănuit un atac în masă.

Băiatul de 13 ani a deschis focul, miercuri, într-o şcoală din Belgrad şi a ucis opt elevi, majoritatea fete, şi un agent de securitate. Alţi şase elevi şi o profesoară au fost răniţi. În timpul atacului, pe care îl planificase minuţios timp de o lună, a tras 57 de focuri de armă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri