Avertismentul unui ministru german: „Rusia e activă în Africa şi încearcă să destabilizeze regiuni întregi”

Data publicării:
Ministrul german al dezvoltării, Svenja Schulze, se află ăn vizită în Africa
Ministrul german al dezvoltării, Svenja Schulze, se află ăn vizită în Africa. Foto: Profimedia

Invadarea Ucrainei de către Rusia a afectat și Africa, unde Moscova „încearcă să destabilizeze regiuni întregi”, a spus ministrul german al dezvoltării, Svenja Schulze.

„Acesta nu a fost doar un atac asupra Ucrainei, ci şi un atac asupra celor mai săraci din lume”, a spus Schulze, în prezent într-o vizită de cinci zile în Africa de Vest, la Abidjan, în Côte d'Ivoire, relatează Agerpres.

„Valurile de şoc ale războiului, preţurile mari la alimente, îngrăşăminte şi energie au ajuns de asemenea în Africa de Vest şi în multe alte ţări din Sudul Global”, a mai declarat ministrul, înainte de marcarea unui an de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia.

În vremuri ca acestea, Germania are nevoie de prieteni şi aliaţi, inclusiv în Africa, a subliniat Schulze. „Rusia este de asemenea activă în Africa şi încearcă să destabilizeze regiuni întregi”, consideră ministrul german, potrivit DPA.

În timp ce Germania sprijină pe cât posibil Ucraina, Berlinul nu a uitat de „restul lumii şi nu am redus sprijinul pentru naţiunile cele mai sărace, ci l-am extins”, a explicat ea.

„Căutăm să întărim şi să stabilizăm societăţile prin programele noastre de dezvoltare”, a adăugat ministrul.

În timpul vizitei lor de cinci zile în Africa de Vest, Schulze şi ministrul german al muncii, Hubertus Heil, vor să promoveze condiţii mai bune de lucru şi practici care să afecteze mai puţin mediul înconjurător.

După ce au petrecut două zile în Ghana, unde au vizitat printre altele una dintre cele mai mari pieţe de haine second-hand din lume, cei doi miniştri germani se vor afla în Côte d'Ivoire până vineri şi unde plănuiesc să viziteze o plantaţie de cacao.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri