Avioane rusești și chineze au patrulat pentru prima dată împreună peste apele din Asia

Data actualizării: Data publicării:
Avioane rusești și chineze au patrulat pentru prima dată împreună peste apele din Asia
Avioane rusești și chineze au patrulat pentru prima dată împreună peste apele din Asia. Foto: Profimedia

Avioane strategice rusești și chineze, inclusiv bombardiere cu rază lungă de acțiune Tupolev-95, au efectuat patrule comune peste Marea Japoniei și Marea Chinei de Est, a anunțat miercuri ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

Armata din Coreea de Sud a declarat anterior că a ridicat de la sol avioane de luptă deoarece două avioane de război chineze și șase rusești au intrat în zona sa de apărare aeriană.

Ministerul rus al Apărării a spus că „în anumite etape ale rutei, transportatoarele strategice de rachete au fost însoțite de avioane de luptă ale unor țări străine”.

„Un grup aerian format din transportoare de rachete strategice Tu-95MC ale Forțelor Aerospațiale Ruse și bombardiere strategice XIAN H-6K ale Forțelor Aeriene chineze a efectuat patrule aeriene peste apele Mării Japoniei și ale Mării Chinei de Est”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Aeronavele rusești și chineze „au acționat strict în conformitate cu prevederile dreptului internațional” și niciun spațiu aerian străin nu a fost încălcat, a susținut ministerul.

Este pentru prima dată când avioanele militare ruse și chineze au aterizat pe aerodromurile celeilalte țări, ca parte a unei patrule aeriene comune, a mai spus ministerul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri