Biden îl critică pe Netanyahu: „Face mai mult rău decât bine Israelului”

Data publicării:
joe biden face declaratii
Joe Biden spune că Netanyahu „trebuie să acorde mai multă atenţie vieţilor nevinovate care se pierd ca urmare a acţiunilor sale”. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat, sâmbătă, că premierul israelian, Benjamin Netanyahu, „face mai mult rău decât bine Israelului” prin modul în care a condus războiul din Gaza şi a făcut, de asemenea, remarci ambigue cu privire la chestiunea unei „linii roşii” care să fie trasată de americani, relatează AFP, citată de News.ro.

„El are dreptul să apere Israelul, dreptul de a continua să atace Hamas, dar trebuie să acorde mai multă atenţie vieţilor nevinovate care se pierd ca urmare a acţiunilor sale”, a spus preşedintele american într-un interviu acordat MSNBC, adăugând: „În opinia mea, face mai mult rău decât bine Israelului”.

În timpul interviului, Joe Biden a fost întrebat despre existenţa unei „linii roşii” pe care Israelul nu ar trebui să o depăşească în ofensiva sa, iar jurnalistul l-a întrebat în special dacă o ofensivă israeliană masivă la Rafah, în sudul teritoriului palestinian, ar fi una dintre ele.

„Este o linie roşie”, a spus democratul în vârstă de 81 de ani, care a adăugat imediat: „Nu voi abandona niciodată Israelul. Apărarea Israelului rămâne extrem de importantă. Nu există o linie roşie în care să vreau să opresc total livrările de arme”, iar israelienii nu ar mai fi atunci „protejaţi de Cupola de Fier”.

Joe Biden a explicat că „există linii roșii”

Ajutorul american este esenţial pentru funcţionarea acestui sistem defensiv, care interceptează rachete şi rachete. Cu toate acestea, Joe Biden a adăugat: „Există linii roşii... Nu este posibil ca alţi 30.000 de palestinieni să moară”.

Preşedintele american a fost, de asemenea, evaziv cu privire la posibilitatea unei noi vizite în Israel, unde a mers în octombrie, la scurt timp după atacul mortal al Hamas, şi care ar urma să includă un discurs în faţa Parlamentului.

„Ar trebui să faceţi asta?”, a întrebat jurnalistul. „Da”, a răspuns Joe Biden, dar fără să spună mai mult şi fără să precizeze dacă a fost invitat.

Joi, după discursul în faţa Congresului, microfoanele au surprins o conversaţie informală în care acesta a spus, în legătură cu necesitatea de a creşte ajutorul umanitar pentru Gaza: „Va trebui să-şi bage asta în cap. Vreau să văd o încetare a focului”, a spus Joe Biden, adăugând că vorbeşte despre o încetare a ostilităţilor timp de şase săptămâni ca prim pas.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri