Biden spune că are încredere în Lloyd Austin: „A fost o eroare de judecată că nu ne-a anunțat despre internarea sa”

Data actualizării: Data publicării:
joe biden si lloyd austin
Joe Biden spune că are în continuare încredere în șeful Pentagonului. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat, vineri, că a fost o eroare de judecată din partea secretarului Apărării, Lloyd Austin, să nu-l anunţe despre spitalizarea sa săptămâna trecută, dar că are în continuare încredere în şeful Pentagonului, relatează AP, citată de News.ro.

Vorbind cu reporterii în timp ce făcea un tur al unor întreprinderi locale din afara oraşului Allentown, Pennsylvania, Biden a răspuns „da” atunci când a fost întrebat dacă a fost o eroare de judecată faptul că Austin nu i-a spus despre starea sa. El a răspuns „da” şi când a fost întrebat dacă mai are încredere în leadershipul lui Austin.

Austin, în vârstă de 70 de ani, rămâne internat în spital, fiind tratat pentru complicaţii în urma unei operaţii de cancer de prostată. A fost aspru criticat de membri ai ambelor partide politice pentru faptul că nu a dezvăluit spitalizarea sa.

Austin a fost internat la centrul medical militar naţional Walter Reed pe 22 decembrie şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru tratarea unui cancer care a fost depistat la începutul lunii în timpul unui control de rutină. El a dezvoltat o infecţie o săptămână mai târziu şi a fost spitalizat pe 1 ianuarie şi internat la terapie intensivă. Biden şi înalţii oficiali ai administraţiei nu au fost anunţaţi despre spitalizarea lui Austin până pe 4 ianuarie, iar Austin a ţinut secret diagnosticul de cancer până marţi.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri