Biden spune că va fi dificil să se obţină o încetare a focului în Fâşia Gaza înaintea Ramadanului: „Sunt foarte îngrijorat”

Data publicării:
ruine in fasia gaza
Hamas a declarat vineri că nu va face „niciun compromis” cu privire la cererile sale de încetare permanentă a focului în Fâşia Gaza. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele american, Joe Biden, a estimat vineri că va fi dificil să se obţină o încetare a focului între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza înaintea Ramadanului, la începutul săptămânii viitoare, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Acest lucru se anunţă dificil”, a declarat presei preşedintele Joe Biden, întrebat despre şansele încheierii unui acord înaintea începerii postului musulman.

Preşedintele Joe Biden a spus că este „foarte” îngrijorat de violenţa care ar putea izbucni în timpul Ramadanului în Ierusalimul de Est, un teritoriu palestinian anexat şi ocupat de Israel.

Hamas le-a cerut vineri palestinienilor să se „mobilizeze” şi să „se înghesuie” în timpul Ramadanului la moscheea al-Aqsa din Ierusalim, unde există temeri privind tensiuni în această perioadă, după cinci luni de război în Fâşia Gaza între Israel şi mişcarea palestiniană.

Hamas a declarat vineri că nu va face „niciun compromis” cu privire la cererile sale de încetare permanentă a focului în Fâşia Gaza şi de retragere a trupelor israeliene în schimbul oricărui acord privind eliberarea ostaticilor.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri