Blindate rusești stricate, la granița cu Ucraina. „Retragerea” anunțată de Moscova ar fi fost de fapt colectarea echipamentului defect

Data actualizării: Data publicării:
Blindat rusesc lângă Belgorod, la granița Rusiei cu Ucraina.
Blindat rusesc lângă Belgorod, la granița Rusiei cu Ucraina. Foto: Profimedia

Armata rusă are vehicule și armament defecte sau inoperable la sud de Belgorod, aproape de granița Rusiei cu Ucraina, relatează CNN.

Corespondenții postului de televiziune a observat vehicule rusești avariate sau inoperabile. Acest lucru confirmă declarații ale unor oficiali americani și occidentali, care au spus că o parte din echipamentele rusești masate la granița cu Ucraina sunt inutilizabile.

Echipa CNN a văzut mai multe vehicule blindate de transport de trupe defecte, un vehicul blindat remorcat, un obuzier care era reparat pe marginea drumului când i s-a desprins șina și multe altele.

În ajunul invaziei rusești, oficialii americani au spus că aproximativ 80% din forța militară a Rusiei adunată la la granițele Ucrainei se afla în poziții avansate. Dintre aceștia, două treimi ar fi intrat deja în Ucraina.

Potrivit unui oficial american, SUA consideră că o parte a forței militare rămase este inoperabilă. În același timp, un oficial european a spus că retragerea fictivă a Rusiei în zilele dinaintea invaziei a fost de fapt o încercare de a scoate vehiculele defecte de pe teren.

Un înalt oficial al apărării a declarat, pe de altă parte, că Rusia are încă o capacitate semnificativă de forțe care nu au fost încă dislocate în Ucraina.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri