Brazilianul care l-a lovit cu casca pe atacatorul din Dublin și l-a oprit va primi o sumă uriașă, după o strângere de fonduri

Data actualizării: Data publicării:
curierul din dublin care l-a lovit pe atacator cu casca
Un curier pe motocicletă a povestit cum și-a folosit casca pentru a-l lovi pe bărbatul care a înjunghiat joi o femeie și trei copii în centrul orașului Dublin. FOTO: RTE

Peste 320.000 de euro au fost strânși pentru brazilianul care l-a lovit cu casca de motociclist pe bărbatul care a înjunghiat joi o femeie și trei copii în centrul orașului Dublin, scrie Sky News. Prin gestul lui, Caio Benicio a ajutat la oprirea atacului.

Benicio a povestit cum a ajutat la oprirea atacatorului, lovindu-l în cap cu casca sa.

El a povestit pentru RTÉ: "Lucram, ca într-o zi normală. Am trecut cu motocicleta prin intersecție și am văzut... la început am crezut că un bărbat și o femeie se certau. Am încetinit pentru a vedea mai de aproape ce se întâmplă."

"Când am văzut cuțitul, mi-am oprit motocicleta. L-am văzut înjunghiind fetița. Am acționat din instinct. Îmi amintesc că mi-am scos casca, ca să mă protejez și să o folosesc ca armă. L-am lovit în cap cu toată puterea. A căzut jos. Am continuat să îl lovesc, apoi au venit și alți oameni și au început să îl lovească".

Caio a dat o declarație la poliție în care a povestit ce a văzut. "Am fost în stare de șoc. Nici măcar nu am avut timp să mă sperii. Știi, când vezi un bărbat cu un cuțit cu un copil de cinci ani. Nu crezi că...  doar acționezi. Cred că oricine ar face la fel.", a mai spus el.

Într-o aparentă respingere a comentariilor anti-imigranți din mediul online și din partea unor protestatari violenți, o strângere de fonduri pe gofundme.com pentru Caio Benicio a strâns 320.000 de euro din peste 30.000 de donații.

Mulți dintre cei care au donat l-au lăudat pe brazilian pentru curajul său.

O altă strângere de fonduri în sprijinul victimelor a adunat, de asemenea, peste 160.000 de euro.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri