Casa Albă: Antony Blinken va încerca să discute cu Serghei Lavrov despre Brittney Griner. Oficialii participă la același eveniment

Data publicării:
Russia's Foreign Minister Lavrov and US Secretary of State Blinken meet in Geneva
Foto: Profimedia Images

Secretarul de stat american Antony Blinken va încerca probabil să discute cu omologul său rus pe marginea unei reuniuni din Cambodgia, a declarat joi purtătorul de cuvânt pe teme de securitate al Casei Albe John Kirby, după ce baschetbalista americană Brittney Griner a fost condamnată în Rusia la nouă ani de închisoare pentru trafic de droguri, relatează Reuters.

„Nu am nicio îndoială că dacă are vreo oportunitate de a-l aborda pe dl (Serghei) Lavrov, va face acest lucru. Şi dacă nu o va face, dacă asta nu se întâmplă în mod organic, sunt sigur că secretarul Blinken îl va contacta şi vor avea acea comunicare”, a declarat Kirby pentru MSNBC.

Când verdictul de la Moscova a fost anunţat, Blinken şi Lavrov participau amândoi la un dineu de gală al Asociaţiei naţiunilor din sud-estul Asiei (ASEAN) din Cambodgia, conform Agerpres.

Blinken a dat deja publicităţii un comunicat, în care a afirmat că verdictul de condamnare la nouă ani de închisoare a lui Brittney Griner „agravează nedreptatea detenţiei sale eronate”.

„Nimic din decizia de astăzi nu ne schimbă convingerea că Brittney Griner este deţinută în mod eronat şi vom continua să depunem eforturi pentru a-i aduce pe Britney şi pe compatriotul american Paul Whelan, de asemenea deţinut în mod eronat, acasă”, a afirmat Antony Blinken.

Baschetbalista americană Brittney Griner a fost condamnată de un tribunal rus la 9 ani de închisoare și o amendă de 1 milion de ruble (aproximativ 16.400 de dolari), pentru trafic de droguri.

Instanța a spus că a luat în considerare recunoașterea parțială a vinovăției, remușcările sportivei, starea sănătății ei și acțiunile caritabile pe care le-a făcut.

Griner a fost găsită vinovată de trafic de droguri, o infracțiune pe care judecătoarea a spus că a comis-o în mod deliberat. Griner a fost arestată cu mai puțin de un gram de ulei de canabis în bagaje, pe aeroportul internațional Șeremetievo din Moscova, pe 17 februarie.

Ea a spus că a fost 
vorba despre „o greșeală neintenționată” pentru că și-a făcut bagajele în grabă.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri