Câți ruși au cerut să meargă în Ucraina în prima zi după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială

Data actualizării: Data publicării:
cuplu imbratisat
Câți ruși au cerut să meargă în Ucraina în prima zi după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială FOTO: Profimedia Images

Aproape 10.000 de bărbaţi ruşi s-au oferit voluntari pentru a fi mobilizaţi în ofensiva din Ucraina în ultimele 24 de ore, după anunţul preşedintelui Vladimir Putin, a anunţat joi Statul Major rus, relatează AFP, citată de Agerpres.

"În prima zi de mobilizare parţială, aproximativ 10.000 de cetăţeni au ajuns singuri la comisariate, fără să aştepte convocarea", a dat asigurări agenţiei Interfax Vladimir Tsimlianski, un purtător de cuvânt al Statului Major.

Imagini postate pe reţelele de socializare susţin că arată mobilizarea într-o localitate Yakutia, din Siberia, cu bărbaţi care îi îmbrăţişează pe cei dragi, unii plângând, înainte de a se urca într-un autobuz.

Alte cadre postate de popularul canal Telegram Mash arată bărbaţi care stau la rând în faţa unui avion de transport de trupe, în timpul nopţii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un videoclip prezentat ca fiind filmat în Cecenia, republică rusă a Caucazului, a arătat zeci de tineri mergând pe stradă, încadraţi de poliţişti.

Ministerul Apărării nu a difuzat nicio imagine oficială a mobilizării şi nu a dat cifre cu privire la numărul persoanelor care au primit ordin de mobilizare.

Citește și: Primii ruși mobilizați au fost luați noaptea din paturi și duși la antrenamente: „Ei bine, asta e, am plecat în prima linie”

Miercuri, preşedintele Vladimir Putin a anunţat o "mobilizare parţială" pentru doar aproximativ 300.000 de rezervişti care au "experienţă militară". Mulţi ruşi, însă, se tem de o mobilizare mai masivă.

Peste 1.300 de persoane au fost arestate miercuri în toată Rusia în cursul demonstraţiilor împotriva mobilizării.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri