Cazul sinuciderii unei familii în Elveția, rezolvat după 1 an. Concluzia anchetei: tragedia a fost provocată de teorii ale conspirației

Data actualizării: Data publicării:
bloc Montreux
Cazul sinuciderii unei familii în Elveția, rezolvat după 1 an. Concluzia anchetei: tragedia a fost provocată de teorii ale conspirației. Foto: Profimedia

Patru din cei cinci membri ai unei familii, care trăia în orașul elvețian Montreux, au murit, pe 24 martie 2022, după ce s-au aruncat de la etajul 7 al blocului în care locuiau. Concluzia anchetei arată totul a fost planificat de către părinții copiilor și sora femeii, iar decizia ar avea legătură cu unele teorii ale conspirației. Cazul, care a șocat Elveția, va fi acum închis, scrie BBC.

Poliția a exclus orice intervenție externă și spune că adulții, care s-au mutat în Elveția din Franța cu doi ani mai devreme, nu au dat niciun semn că se gândesc la sinucidere.

O fetiță de opt ani, un băiat de 15 ani, părinții lor și sora geamănă a mamei au sărit de la balcon, pe 24 martie anul trecut, la Montreux. Singurul care a supraviețuit este băiatul de 15 ani. După ce a stat în comă mai multe zile, adolescentul și-a revenit, însă nu își amintește nimic din acea zi, spun anchetatorii.

Dovezile nu au indicat niciun semn de luptă înainte de tragedie, iar autopsiile nu au depistat urme de droguri.

După un an de investigații, autoritățile elvețiene spun că mama copiilor și sora ei credeau în teorii ale conspirației.

Poliția a găsit apartamentul plin cu alimente, medicamente și materiale de igienă, depozitate și organizate cu grijă. Familia ieșea rar, iar copiii erau educați acasă.

Cele două femei erau împotriva autorităților guvernamentale și locale, spun anchetatorii, și i-au învățat pe copii să creadă că lumea este un loc ostil.

Pandemia de Covid-19 și invazia Ucrainei de către Rusia nu au făcut decât să le întărească convingerile.

Perchezițiile au dezvăluit că sinuciderea colectivă a fost planificată cu atenție și chiar repetată.

Potrivit raportului poliției, adulții așteptau momentul potrivit pentru a pleca spre ceea ce credeau ei că va fi o lume mai bună, departe de cea de care se temeau.

Decizia acestora a fost grăbită de o vizită de la asistența socială a poliției din Montreux. Agenții i-au vizitat în acea dimineață pentru a-i reaminti tatălui să meargă la o întâlnire pentru a discuta despre educația la domiciliu a fiului său, după ce acesta nu a răspuns la câteva scrisori.

Nu au lăsat poliția să intre și au murit câteva minute mai târziu.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri