Cehia le cere aliaţilor săi din UE şi NATO să expulzeze și ei diplomaţi ruşi

Data publicării:
Jan Hamacek și Andrej Babis in fata unui pupitru pe care sunt microfoane
Premierul Andrej Babis (dreapta) și ministrul ceh de externe, Jan Hamacek, au anunțat împreună, într-o declarație de presă televizată, expulzarea a 18 diplomați ruși Foto: Profimedia

Republica Cehă le cere partenerilor săi din Uniunea Europeană şi din NATO să expulzeze diplomaţi ruşi, pentru a susţine astfel Praga în confruntarea sa cu Moscova, a declarat marţi ministrul ceh de externe Jan Hamacek, citat de AFP şi Reuters.

Hamacek a anunţat că îl va convoca miercuri pe ambasadorul Rusiei la Praga pentru a-l informa despre o reacţie suplimentară a Cehiei după expulzarea a 18 diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj, decizie luată sâmbătă şi la care Moscova a răspuns cu expulzarea a 20 de diplomaţi cehi, scrie Agerpres.

Premierul ceh Andrej Babis a anunţat sâmbătă că Republica Cehă expulzează 18 membri ai ambasadei Rusiei la Praga ca urmare a bănuielii că serviciile secrete ruse au fost implicate în explozia de la un depozit de muniţii din 2014.

Pe 16 octombrie 2014, mai multe deflagraţii au avut loc într-un depozit de muniţii din Vrbetice, la circa 250 kilometri sud-est de Praga. Exploziile au cauzat moartea a doi angajaţi ai unei companii private care închiriase depozitul de la o firmă de stat.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri