Chiar dacă și alimentarele au fost închise 2 luni, chinezii din Shanghai au făcut cozi la magazine de lux în prima zi de după lockdown

Data actualizării: Data publicării:
Virus Outbreak China
Cozi uriașe la magazinele de lux din Shanghai, în prima zi după ridicarea lockdown-ului FOTO: Profimedia Images

Locuitorii din Shanghai, despre care se știe că sunt obsedați de modă, au făcut cozi uriașe la magazinele de lux, în prima zi după ridicarea lockdown-ului, după ce au petrecut două luni într-o izolare strictă din cauza Covid-ului, timp în care chiar și cumpărarea de alimente a fost dificilă.

Miercuri s-au redeschis mall-urile, iar magazinele brandurilor de lux precum Prada, Dior, Hermès și Louis Vuitton s-au trezit luate cu asalt de cumpărători, potrivit Insider, care citează South China Morning Post (SCMP).

Oamenii s-au așezat la coadă chiar și la un magazin de bijuterii de lux.„Suntem încântați să vedem clienții care se întorc în magazin. Cei mai mulți și-au arătat interesul pentru inelele noastre cu diamante”, a declarat pentru SCMP unul dintre managerii de magazin ai mărcii De Beers.

Pe Weibo, platformă de social media din China, utilizatorii au postat numeroase imagini cu achizițiile de lux din prima zi de „libertate”. Hashtag-ul „Shanghai is back” avea 830 de milioane de vizualizări în doar câteva ore.

O utilizatoare a distribuit fotografii cu ea purtând o pereche de ochelari Prada. „Sărbători fericite tuturor copiilor mari”, este mesajul ei, făcând referire la Ziua Copilului sărbătorită și pe 1 Iunie.

„Cheltuielile din răzbunare în Shanghai înseamnă cozi lungi la Hermès”, a scris un alt utilizator Weibo.

Shanghai este cel mai bogat oraș din China, iar rezidenții sunt recunoscuți ca fiind mari amatori de modă.

Chiar și în mijlocul lockdown-ului, care a început în aprilie, locuitorii au găsit modalități prin care și-au etalat gusturile fine și bunăstarea. Spre exemplu, își lăsau testele obligatorii de Covid în pungi de cumpărături ale mărcilor de lux pe care le atârnau la uși.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri