China a început să simuleze atacuri împotriva navelor americane de război, susține ministerul taiwanez al apărării

Data publicării:
vas militar american
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

China a început să simuleze atacuri împotriva navelor militare americane și și-a stabilit ca scop să blocheze capacitatea marinei americane de a reacționa în cazul în care declanșează o invazie a Taiwanului, transmite ministerul apărării de pe insulă într-un raport dur în care avertizează cu privire la planurile militare ale guvernului de la Beijing, scrie Reuters.

Ministerul apărării taiwanez, într-un raport transmis parlamentului, susține că China își accentuează pregătirile de război pentru a ataca insula. Conform raportului, chinezii se concentrează pe primul lanț de insule, care coboară dinspre Japonia, prin insula Taiwan, Filipine și apoi spre Borneo, închizând cu apele de coastă ale Chinei.

„China face exerciții de luptă în care simulează atacuri asupra navelor militare americane care intră în zona primului lanț de insule”, se arată în raport.

Încă de la începutul acestui an, și mai ales după ce Rusia a invadat Ucraina, taiwanezii au avertizat că China își accentuează încercările de intimidare militară cu obiectivul de a reduce moralul Taiwanului și de a forța „deschiderea negocierilor prin război” sau de a „forța unificarea prin arme”.

China ar putea folosi forțe speciale sau agenți speciali pentru a „decapita” sistemele de comandă ale Chinei și să-i avarieze infrastructura militară în timpul unui atac și este capabilă să lanseze numeroase atacuri electronice pentru a perturba sistemele de comunicații și de comandă, mai susține raportul Apărării taiwaneze.

Tensiunile dintre China și Taiwan au crescut masiv în ultimele luni, mai ales după vizita mai multor oficiali americani la Taipei, începând cu cea a președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

Citiți și: Taiwanul a doborât, pentru prima oară, o dronă care i-a încălcat spațiul aerian, venind din direcția Chinei

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri