China ar lucra în secret la o armă supersonică cu o forță uriașă de distrugere

Data publicării:
china arma super

Câteva fotografii au făcut oamenii să fie suspicioși în ceea ce privește intențiile Chinei, dar mai ales relația pe care o are cu Statele Unite. China ar lucra la o super-armă care folosește electromagnetism, scrie Playtech.ro.

Pe 31 ianuarie, câteva fotografii au ieșit la iveală, fotografii care arată că China ar putea lucra la un tun electromagnetic. Cunoscută drept railgun, după denumirea din engleză, aceasta folosește forțele electromagnetice pentru a lansa proiectile. Proiectilul n-are nicio capacitate explozivă, dar puterea vine din viteza cu care e lansat. Dacă acest lucru se confirmă, relațiile dintre țară și Statele Unite ar putea să se schimbe drastic. Ține însă cont că și America a testat așa ceva.

Tehnologia electromagnetică este un prim pas către o nouă formă de armestrategice. Trenurile hipersonice funcționează prin propulsarea proiectilelor de-a lungul șinelor încărcate electric la viteze mari, folosind forța electromagnetică. În testele americane, prototipul șinelor hipersonice a tras proiectile cu viteze de până la 7.800 km/oră, pe o distanță impresionantă de aproximativ 150 de kilometri.

Dar, după 10 ani de dezvoltare, Statele Unite a renunțat la proiect. Acest lucru s-a întâmplat din mai multe motive, inclusiv că aceste tipuri de arme sunt extrem de greu de folosit în luptă. Chiar și așa, în timp ce există dificultăți asociate cu tehnologia armei, nu este imposibil.

Citiți aici mai departe.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri