China restricţionează deplasările în străinătate pentru cetăţenii săi, anulează zborurile și călătoriile cu trenul

Data actualizării: Data publicării:
Noi focare de Covid-19 în China.
Restricții în China din cauza Covid-19. FOTO: /Getty Images

Beijingul a anunţat miercuri o înăsprire a restricţiilor privind deplasarea în străinătate a cetăţenilor chinezi. Decizia a fost luată după ce China se confruntă din nou cu o creștere a numărului de cazuri de Covid-19 provocate de varianta Delta. De asemenea, autoritățile au anunțat că anulează zborurile interne și suspendă mai multe linii feroviare, relatează The Guardian.

China aproape că eradicase epidemia pe teritoriul său încă din primăvara anului 2020, iar viaţa revenise la normal în mare parte, în pofida persistenţei câtorva focare de contaminare, sporadice şi până în prezent bine localizate. Însă de la descoperirea, luna trecută, la Nankin, în estul țării, a unor noi cazuri de Covid-19, acest focar s-a propagat rapid şi afectează în prezent mai multe provincii.

China anulează zborurile și călătoriile cu trenul

Pentru a evita contaminări suplimentare, China "va sista eliberarea de paşapoarte şi a altor documente" necesare pentru deplasarea în străinătate, a declarat unul dintre responsabilii Biroului de imigrări, Liu Haitao, subliniind totodată că aceasta este o măsură temporară.

Măsură se aplică exclusiv cetăţenilor chinezi, "cu excepţia unor motive de maximă urgenţă" ce nu suportă amânare, a precizat el.

Oficialii chinezi au anunțat, miercuri, că vor restricționa și rutele de transport intern. Fiecare provincie a sfătuit locuitorii să nu plece la drum, deoarece zborurile sunt anulate, iar Beijingul a suspendat zeci de linii feroviare. 

Guvernele din toate cele 31 de provincii afectate de răspândirea noii tulpini Delta au sfătuit locuitorii să evite părăsirea regiunilor dacă nu este necesar și să stea departe de regiunile cu risc ridicat sau mediu de transmitere a virusului.

Orașele Nanjing și Yangzhou au anulat toate zborurile interne, în timp ce Beijingul a suspendat 13 linii feroviare și a oprit vânzările de bilete pe distanțe lungi de la 23 de stații, potrivit agenției de știri Xinhua. Yangzhou, Wuhan și orașul Zhengzhou, afectat de inundații, au început să testeze toată populația. Autoritățile din Zhengzhou cer acum tuturor oamenilor să prezinte un rezultat negativ al testului Covid-19 pentru a părăsi orașul.

Zonele rezidențiale din jurul Beijingului, închise pentru testarea în masă

Zonele rezidențiale din jurul Beijingului, unde trăiesc câte 10.000 de persoane, au fost închise pentru testarea în masă. Autoritățile au început, de asemenea, să-i testeze toți cei 11 milioane de locuitori din Wuhan.

China a înăsprit dramatic restricțiile de călătorie, în încercarea de a ține sub control cel mai mare focar de Covid-19 apărut în ultimele luni în țară. 

Peste 1,7 miliarde de vaccinuri au fost administrate în China

Autoritățile din domeniul sănătății spun că peste 1,7 miliarde de vaccinuri produse pe plan intern au fost administrate persoanelor din China. Nu există statistici publice cu privire la proporția adulților complet vaccinați, dar în luna iulie mass-media de stat a precizat că rata de imunizare ar fi de cel puțin 40%. Luna trecută, autoritățile din regiunea Guangxi și din orașul Jingmen din Hubei au anunțat că vor începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

China a raportat miercuri 71 de noi cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2, cel mai mare număr de contaminări de origine locală din ianuarie. Această creştere a numărului de contaminări rămâne totuşi încă foarte redusă în comparaţie cu cifrele înregistrate de alte ţări. Dar respectivul focar este în termeni de suprafaţă geografică cel mai important din ultimele luni în China, notează Agerpres.

Citește și: După ce s-au depistat 7 cazuri de Covid, Wuhan a anunțat că testează toată populația de 11 milioane. De ce sunt îngrijorați chinezii

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri