După ce s-au depistat 7 cazuri de Covid, Wuhan a anunțat că testează toată populația de 11 milioane. De ce sunt îngrijorați chinezii

Data actualizării: Data publicării:
orasul wuhan, china
Wuhan a anunțat că testează toată populația de 11 milioane de oameni FOTO: Profimedia Images

Autoritățile din orașul chinez Wuhan vor începe să testeze întreaga populație, după ce au fost depistate câteva cazuri de Covid.

Wuhan a înregistrat șapte cazuri cu transmitere locală, primele infecții locale în mai mult de un an, relatează BBC.

Orașul cu 11 milioane de locuitori a fost în prim plan după ce coronavirusul a fost depistat pentru prima dată acolo în 2019. China se confruntă în prezent unul dintre cele mai mari focare din ultimele luni, cu 300 de cazuri depistate în 10 zile.

Aproximativ 15 provincii din întreaga țară au fost afectate, ceea ce a dus la implementarea unor măsuri de testare în masă și a unor restricții.

Autoritățile sunt îngrijorate și au atribuit răspândirea virusului variantei Delta, care este foarte contagioasă, și sezonului turistic intern.

Anunțul despre Wuhan a venit în momentul în care China a raportat 90 de noi cazuri de Covid, marți. Comisia Națională de Sănătate a declarat că 61 dintre acestea au fost transmise local.

China a reușit în mare măsură să controleze răspândirea virusul în interiorul granițelor sale. Cu toate acestea, această nouă creștere, care a fost depistată pentru prima dată în rândul lucrătorilor de pe un aeroport din Nanjing, a stârnit îngrijorare.

Autoritățile au testat de 9 ori cei 9,2 milioane de locuitori din Nanjing și au impus izolarea a sute de mii de oameni.

Dar, în weekend, reflectoarele s-au îndreptat către destinația turistică populară Zhangjiajie din provincia Hunan, unde au apărut multe dintre cele mai recente cazuri. Oficialii din domeniul sănătății încearcă acum să identifice aproximativ 5.000 de persoane care au participat la spectacole susținute într-un teatru local, iar apoi s-au întors în orașele lor de origine.

Noul focar a ajuns și în capitala Beijing, orașul raportând mai multe infecții cu transmitere locală.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri