Cinci oameni care făceau surf au murit în Olanda, după ce un strat imens de spumă a împiedicat salvarea lor

Data actualizării: Data publicării:
knrm-terschelling-paal-8---actie-vastgelopen-kotter-2
Foto: https://www.knrm.nl/

Cinci oameni care făceau surf în districtul Scheveningen din Haga au murit, după ce au avut nevoie de ajutor, dar un strat imens de spumă apărut în apă a sabotat operațiunea de salvare desfășurată de autorități, informează CNN.

Un grup de șase persoane a întâmpinat dificultăți în timp ce se afla în apă, luni seară. În ciuda operațiunii masive de salvare desfășurate de autorități, doar un om a putut fi salvat, a anunțat KNRM, serviciul olandez de salvare pe mare.

Un comunicat KNRM a anunțat că operațiunea de salvare a fost "îngreunată de valul de spumă de dimensiunea unui om, aflat în apă și pe plajă", în timp ce "vântul puternic și valurile mari au împiedicat oferirea de ajutor de pe digul portului".

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

În operațiunea de salvare au fost implicați polițiști, pompieri, membri ai Pazei de coastă, unitățile serviciului de salvare pe mare și alți angajați ai serviciilor de urgență. În cadrul operațiunii, s-a încercat și împrăștierea spumei cu un elicopter, pentru a spori vizibilitatea.

Două cadavre au fost recuperate luni, iar alte două marți dimineață. O altă persoană este dată dispărută în continuare.

Anchetatorii verifică și motivul apariției spumei și posibilul rol avut în tragedie.

Johan Remkes, primarul din Haga, a descris evenimentul ca o "tragedie groaznică".

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri