Cine este autorul atacului terorist din Paris. Clipul video publicat de Statul Islamic

Data actualizării: Data publicării:
atac franta

Un tânăr cecen de 20 de ani este autorul atacului comis sâmbătă seara, în centrul Parisului, soldat cu un mort şi 4 răniţi. Înarmat cu un cuţit, bărbatul a înjunghiat mai mulţi oameni pe stradă, înainte de a fi ucis de poliţişti. Simpatizant al organizaţiei Stat Islamic, el era în registrele serviciilor de informaţii franceze de doi ani.

De altfel, ultima oară a fost interogat luna trecută, dar a fost eliberat. Părinţii săi şi un apropiat din Strasbourg, oraşul în care atacatorul a trăut în Franţa, au fost reţinuţi de poliţie.

Khamzat Azimov este cetățean francez și are doar 20 de ani. Sâmbătă seara, el a atacat cu cuțitul cinci persoane și a ucis-o pe una, în centrul unii cartier popular din Paris. Cu mâinile și fața pline de sânge, el a confruntat apoi trei polițiști, pe o stradă îngustă de lângă Opera din Paris, pe Rue Monsigny. A fost însă împușcat mortal de polițiști.

La o zi după atac, Amaq, agenția de presă a Statului Islamic, a dat publicității un clip video, filmat cu telefonul mobil, în care tânărul francez își afirma solidaritatea cu Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS.

Atacul de sâmbătă seara a durat mai puțin de 20 de minute, iar poliția a sosit la fața locului în 45 de secunde, după cum a declarat patronul unui restaurant din zonă. Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost ucis, iar alte patru persoane au fost rănite, însă ele se află în afara oricărui pericol și au suferit răni minore, au declarat autoritățile franceze. 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri