CNN a dat în judecată Casa Albă după scandalul Donald Trump - Jim Acosta

Data publicării:
President Trump Holds News Conference Day After Midterm Elections
Foto: Guliver/GettyImages

CNN a dat în judecată administraţia Trump pentru că a revocat acreditarea jurnalistului Jim Acosta în urma unui schimb de replici dintre reporter şi preşedintele american din timpul unei conferinţe care a avut loc săptămâna trecută, scrie news.ro.

President Trump Holds News Conference Day After Midterm Elections
Foto: Guliver/GettyImages

Într-un comunicat, CNN a transmis: „Revocarea abuzivă a acreditării încalcă dreptul la liberă exprimare al CNN şi al lui Acosta şi dreptul de lucru”.

„Am cerut tribunalului emiterea imediată a unui ordin care să prevadă redarea acreditării lui Jim. (...) Asta se putea întâmpla oricui. Dacă acest fapt rămâne necontestat, acţiunile Casei Albe pot crea consecinţe periculoase pentru orice jurnalist care scrie despre oficialii aleşi”, a mai transmis reţeaua de televiziune, citată de Variety.

CNN i-a angajat pe Ted Boutrous şi Ted Olson de la Gibson Dunn pentru acest proces. 

„Casa Albă i-a pedepsit pe domnul Acosta şi CNN pentru conţinutul reportajelor. Legea spune clar că asta încalcă Primul Amendament şi clauza dreptului de lucru din Constituţie. Revocarea arbitrară a acreditării domnului Acosta cauzează pagube ireparabile în fiecare zi pentru că îl împiedică să transmită ştiri de la Casa Albă. Din acest motiv căutăm o rezolvare de urgenţă şi cerem ca acreditarea să fie restituită imediat”.

Asociaţia corespondenţilor la Casa Albă şi-a anunţat susţinerea faţă de acţiunea CNN. Olivier Knox, preşedintele asociaţiei, a spus că aceasta va impune administraţiei să îl reprimească jurnalistul CNN.

„Preşedintele Statelor Unite nu ar trebui să aleagă ce bărbaţi şi femei scriu despre el”.

Administraţia Trump a retras acreditarea lui Acosta - document care îi permitea accesul în Casa Albă fără a fi escortat -, miercuri seară. Reprezentanţii instituţiei au susţinut că Acosta a atins-o pe interna care încerca să îi ia microfonul din mână în timp ce el vorbea cu preşedintele. 

Jim Acosta, aşa cum poate fi remarcat şi din imaginile suprinse la conferinţa de presă, a catalogat afirmaţia drept „o minciună”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri