Creatorul de antivirus John McAfee a fost găsit mort în închisoare în Spania, la câteva ore după ce a fost decisă extrădarea sa în SUA

Data actualizării: Data publicării:
Creatorul de sisteme software antivirus John McAfee pozeaza intr-o camasa inflorata
McAfee a fost arestat în octombrie 2020, pe Aeroportul din Barcelona. Foto: Profimedia Images

Creatorul de sisteme software antivirus John McAfee a fost găsit mort în închisoare, în Spania, la câteva ore după ce o instanţă judiciară tocmai aprobase extrădarea sa în Statele Unite. McAfee era acuzat de evaziune fiscală.

John McAfee, în vârstă de 75 de ani, a fost găsit mort în celula sa, în Penitenciarul Brians 2, situat în localitatea spaniolă Sant Esteve Sesrovires, relatează cotidianul El Mundo, citat de Mediafax.

Citiți și: Ultimii ani din viața controversată a lui John McAfee. De la moartea suspectă a unui vecin la acuzații de fraudă cu milioane de dolari

„O comisie judiciară se va deplasa la penitenciar pentru a afla circumstanţele decesului. Toate datele preliminare indică o sinucidere”, a anunțat Administraţia Penitenciarelor din Spania.

McAfee a fost arestat în octombrie 2020, pe Aeroportul din Barcelona, în baza unui mandat emis de Statele Unite.

Înalta Curte de Justiţie din Spania a decis miercuri dimineaţă extrădarea lui John McAfee în Statele Unite, unde urma să fie judecat pentru evaziune fiscală. John McAfee afirma că acuzaţiile sunt motivate politic, întrucât voia să candideze în scrutinul prezidenţial din SUA reprezentând Partidul Libertarian.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri