Criză de benzină și motorină în Portugalia. Vehiculele private sunt alimentate cu rația

Data actualizării: Data publicării:
benzinarie portugalia

Portugalia, care se bazează în mare măsură pe turism, primește o lovitură grea în plin sezon de la camionagii. În plin sezon turistic, Portugalia a fost nevoită să aplice rații la carburanți.

Au fost alimentate porturile, aerporturile și spitalele, dar în benzinării vehiculele particulare mai pot fi alimentate doar cu 15 sau 25 de litri de combustibil. Deja sunt stații care nu mai au benzină și motorină.

Penuria are loc din cauza unei greve a șoferilor de camion care transportă produse periculoase.

Guvernul portughez a declanșat starea de urgență, dar spune că are carburant de rezervă pentru două luni. Greva este declarată pe termen nelimitat.

Atenționare MAE pentru turiștii români

Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informa cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că autorităţile au decretat situaţie de alertă, începând de luni, pentru o perioadă nedeterminată, ca urmare a grevei transportatorilor de materiale periculoase (combustibili).

MAE avertiza că preconizate perturbări atât ale curselor aeriene şi ale serviciilor de transport public, cât şi disfuncţionalităţi în furnizarea de carburanţi către consumatorii fizici (timpi mari de aşteptare la staţiile de alimentare).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351927411628.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://lisabona.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Redactare: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri