Criza economică ajunge și la Amazon. 10.000 de angajați vor fi concediați în următoarea săptămână

Data publicării:
Amazon
Amazon anunță concedieri masive pe fondul crizei economice. Foto: Profimedia Images

După Twitter și Facebook, Amazon anunță disponibilizări masive. În perioada pandemiei, compania a făcut angajări importante după ce populația s-a orientat către comerțul electronic. "Acum nu mai avem nevoie de anumite roluri", a declarat purtătorul de cuvânt al Amazon, Kelly Nantel, pentru CNN. Aceasta este prima săptămână de concedieri în care sunt vizați 10.000 de angajați, a anunțat compania. Acțiunile Amazon au atins niveluri record în timpul pandemiei. În 2022, criza economică își spune cuvântul, iar acțiunile au înregistrat o scădere de peste 40%.


Pe rețelele sociale mai mulți angajați ai companiei Amazon au anunțat deja că au fost concediați și că își caută locuri de muncă. Între timp, conducerea companiei a anunțat că îi va sprijini cât se poate pe cei care vor rămâne fără locuri d emuncă.

"Având în vedere mediul macroeconomic actual (precum și câțiva ani de angajare rapidă), unele echipe fac ajustări, ceea ce în unele cazuri înseamnă că anumite roluri nu mai sunt necesare”.

„Nu luăm aceste decizii cu ușurință și lucrăm pentru a sprijini toți angajații care ar putea fi afectați”, a declarat Nantel pentru CNN.

Amazon și alte firme de tehnologie au intensificat semnificativ angajările în ultimii doi ani, deoarece pandemia a schimbat obiceiurile consumatorilor către comerțul electronic. Acum, multe dintre aceste companii tehnologice aparent de neatins se confruntă cu lovituri serioase și concediază mii de lucrători pe măsură ce oamenii revin la obiceiurile de dinainte de pandemie și condițiile macroeconomice se deteriorează.

Meta, părintele Facebook, a anunțat recent eliminări de 11.000 de locuri de muncă, cea mai mare din istoria companiei. Twitter a anunțat, de asemenea, reduceri de locuri de muncă pe scară largă la scurt timp după ce Elon Musk a cumpărat compania.

În sectorul tehnologic din întreaga lume au loc disponibilizări masive. În fața zecilor de mii de angajați care rămân fără mijloace de muncă, Mark Zuckerberg și cofondatorul Twitter, Jack Dorsey și-au cerut scuze pline de remuşcări, notează CNN.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri