Cum au ajuns rușii să folosească în Ucraina un tanc T-34 din Al Doilea Război Mondial

Data actualizării: Data publicării:
tanc T-34 sovietic din Al Doilea Război Mondial folosit pe post de barieră la un punct de control din Lisiceansk
tanc T-34 sovietic din Al Doilea Război Mondial folosit pe post de barieră la un punct de control din Lisiceansk. Foto: Captură Twitter/Nexta

Militarii ruși au dat jos de pe soclul unui monument din Lisiceasnk un tanc T-34 din Al Doilea Război Mondial, pe care l-au folosit apoi pe post de „barieră” la un punct de control din oraș, informează Nexta.

„A doua armată din lume folosește piese de muzeu pe post de sperietori, nimic surprinzător”, se arată în comentariul care însoțește înregistrarea video cu tancul dat jos de pe monument și plasat, alături de un gard improvizat din sârmă ghimpată, pe o șosea din Lisiceansk.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tancul T-34 a fost principalul tanc al URSS și a devenit un simbol al Armatei Roșii în cel de-al Doilea Război Mondial. Înregistrarea cu tancul T-34 din Lisiceansk vine la aproape două luni după ce pe rețelele sociale au apărut imagini cu tancuri sovietice T-62, concepute în anii 1960, scoase din depozitele din regiunile Rostov și Crimeea și transportate pe calea ferată spre Donbas.

Conform surselor media ucrainene, decizia trimiterii acestor modele de tancuri învechite în Donbas reprezintă dovada pierderilor mari suferite de armata rusă în materie de blindate în războiul din Ucraina.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri