Ruşii scot de la naftalină mai multe tancuri vechi, de pe vremea URSS, pentru a fi folosite în luptele din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
t62
Tanc T-62 transportat pe calea ferată. Foto: Captură Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Pe reţelele sociale a fost publicată o înregistrare video care prezintă un tren de marfă care transportă mai multe tancuri vechi sovietice, model T-62. Sursele ucrainene susţin că tancurile au fost scoase din depozitele din regiunea Rostov şi Crimeea, unde erau stocate, pentru a fi transferate în Ucraina, unde ar putea fi folosite de către separatiştii pro-ruşi din Donbas.

Tancul T-62, fabricat între 1961 şi 1973, nu este folosit în prezent de armata rusă, fiind pus în conservare (rezervă) în mai multe depozite militare. Rusia a donat mai multe astfel de tancuri Tadjikistanului, Libiei şi Siriei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cel mai probabil, astfel de tancuri vor fi folosite de către separatiştii pro-ruşi din Donbas. Sursele media ucrainene susţin că decizia trimiterii acestor tancuri în Ucraina reprezintă dovada pierderilor mari suferite de armata rusă în acest război, în materie de blindate.

T-62 este, în prezent, un model de tanc depăşit moral şi inferior din toate punctele de vedere (putere de foc, blindaj, sisteme de ochire şi comandă a focului, comunicaţii etc.) faţă de orice alt tanc aflat în prezent pe frontul din Ucraina.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri